Toyota Hírek | Toyota Mayer

Hírek

Megállíthatatlanul nő a Yaris Cross népszerűsége

A Toyota-csoport mindkét globális márkája sikeres félévet tudhat maga mögött Európában. A Toyota megerősítette pozícióját, mint a piac második legnépszerűbb személyautó-márkája, míg a Lexus impozáns 43 százalékkal növelte eladásait 2022 azonos időszakához képest.

Minden elődjénél biztonságosabb az új Toyota Prius

Különösen szilárd padlólemeze, kiemelkedő kezelhetősége, ergonomikus vezetői környezete, valamint fejlett Toyota T-MATE biztonsági és vezetőtámogató rendszere jóvoltából az ötödik generációs Toyota Prius hatékonyan és magabiztosan gondoskodik utasainak és a közlekedés más résztvevőinek a biztonságáról.

Világrekordot állított fel egy plug-in hibrid Toyota

Közel 2000 kilométert tett meg egy huzamban, tisztán elektromos üzemmódban egy Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. A fantasztikus teljesítményt egy izraeli cég vezeték nélküli töltőtechnológiája tette lehetővé, amely menet közben töltötte az autó akkumulátorát.

Jönnek a 200 kilométeres hatótávolságú plug-in hibridek

Újabb területen emeli minden eddiginél magasabbra a mércét a Toyota: az autógyártó rövid távon gyakorlatilag megháromszorozza hálózatról tölthető hibrid modelleinek elektromos hatótávolságát. Ez az ígéret talán a legfontosabb, de korántsem egyedüli eleme a vállalat most meghirdetett, ambiciózus elektromos jövőképének.

A legeurópaibb Toyota sikertörténete

Nem egészen huszonöt év alatt tízmillió példányban talált gazdára a Toyota Yaris. A ritka teljesítmény apropóján érdemes áttekinteni minden idők egyik legsikeresebb japán kisautójának élettörténetét.

Átlényegülnek a legkeresettebb Toyoták

Belátható időn belül két meghatározó típusát is lecseréli a Toyota. Az új generációs Camry szedán és RAV4 szabadidőjármű várhatóan új generációs hajtástechnológiákat és evolúciós formatervet kap majd, anélkül, hogy szakítana a bevált műszaki alapokkal.

Elektromos teherkerékpárral bővül a Toyota kínálata

Száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával, és akár 100 kilométeren át segíti vezetőjét az a kétkerekű elektromos jármű, amellyel szeptembertől bővíti áruszállító kínálatát a Toyota franciaországi képviselete.

A Toyota készen áll a 45. Dakar-ralira

A 2023-as Dakar-ralira címvédőként tér vissza a Toyota Gazoo Racing. A dél-afrikai bázisú bajnokcsapat három Toyota GR DKR Hilux T1+ versenyautóval áll rajthoz a világ leghírhedtebb terepralijának negyvenötödik kiadásán.

Családbarát szolgáltatóhely lett a Toyota Mayer

1991-ben indult családi vállalkozásként a Toyota Mayer kereskedések története. Így nem kell sokáig magyaráznunk, miért tartjuk fontosnak azt, hogy szalonjainkba belépve mindenki igazán otthon érezze magát! Az évek során szép lassan kialakítottunk egy olyan környezetet, amely a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek kényelmessé és még felejthetetlenebbé teszi az új autó kiválasztásának izgalmas pillanatait vagy megkönnyíti a várakozás perceit. Nagy örömünkre szolgál, hogy családbarát törekvéseinket most hivatalosan is elismerték a Családbarát Szolgáltatóhely tanúsítvánnyal!

Felfoghatatlanul takarékos lesz az új Prius

A Toyota még az év vége előtt bemutatja a Prius új generációját. A műfajteremtő hibrid ötödik kiadása folytatja elődei hagyományát, és minden eddiginél kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást hozhat – olyan alacsonyat, amivel egy csapásra ismét az érdeklődés középpontjába emelkedhet.

A Toyota szuperhibridje az év egyik legjobb motorja

Kihirdették az autóipar egyik legrangosabb szakmai elismerésének idei nyerteseit. A Ward’s Auto szerkesztői idén a Toyota új generációs, turbómotoros öntöltő hibrid egységét is beválogatták az év tíz legjobb hajtáslánca közé.

Toyota full hibrid: az alábecsült zseni

Amikor a Toyota 1997-ben bemutatta az első generációs Priust, valójában nem csak egy innovatív, különösen takarékos hajtásláncot hozott világra, hanem megteremtette mindazoknak az elveknek és technológiáknak az alapjait, amelyek nélkül ma nem létezne modern elektromos mobilitás.

 

Villamosítás: mindenkinek a legjobbat

A Toyota villamosítási törekvései kapcsán újra és újra felmerül a kritika: miért nem kötelezi el végre magát egyetlen optimális technológia mellett a világ legnagyobb autógyártója, és miért késlekedett sokáig a tisztán elektromos járművek bevezetésével? A vállalat Beyond Zero programját bemutató cikksorozatunk második részében ezeket az ellentmondásos kérdéseket járjuk körül, és ehhez kapcsolódóan áttekintjük a japán márka különböző villamosított járműtechnológiáinak fejlődését.

Űrtechnológiával vigyáz legkisebb utasaira a Toyota

Az utóbbi években központi kérdéssé vált az autóiparban a járművekben utazó, magatehetetlen kisgyermekek hőguta elleni védelme. A Toyota minden eddiginél kifinomultabb megoldással biztosítaná, hogy a család legkisebb tagjai véletlenül se maradjanak bent a parkoló autóban.

Megújul a Toyota Corolla

A látvány helyett a lényegre koncentrált a Toyota a tizenkettedik generációs Corolla aktuális modellfrissítése során. Az esztétikai változások nem feltűnőek, a hibrid hajtásláncot, a digitális tartalmakat és a biztonságot érintő fejlesztések annál inkább.

Szabadalmaztathatja a Toyota az ebsétáltató robotot, amely a kutyagumit is fel tudja szedni

A legjobb, hogy a háziállat mancsérzékelők segítségével maga is vezetheti a járművét. Szép időben kutyát sétáltatni kellemes elfoglaltság, de ha esik az eső vagy hideg van, akkor sok, lakásban élő gazdi kényelmetlenségnek éli meg az állattartással járó kötelezettséget. A Toyota új szabadalma, egy robotplatform erre jelenthet megoldást, ugyanis az eszköz képes önállóan kivinni a kedvencet a szabadba.

A Toyota lesz a Giro d’Italia magyarországi szakaszának hivatalos mobilitási partnere

2022. május 6-án Budapestről rajtol a 105. Giro d’Italia, három magyarországi szakasszal: a világ legjobb kerékpárosai három napon át Magyarországon versenyeznek majd, így Budapest világörökségi helyszínei épp úgy a sportvilág érdeklődésének fókuszában lévő esemény hátteréül szolgálnak majd, mint a Visegrádi-hegység lankái, vagy épp a Balaton-felvidék. A Grande Partenza, azaz ’Nagy Rajt” nevet viselő magyarországi esemény mobilitási partnere a Toyota lesz, a japán autógyártó ugyanis hosszú évek óta a Giro d’Italia egyik főtámogatója.

A Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a siker a 2021-es Év Autója díjas Yaris padlólemezére épülő vadonatúj Yaris Cross DNS-ében van. A Toyota vadonatúj slágervárományos crossovere januárban elhozta a mértékadó brit What Car? magazin 2022-es True MPG (Valódi fogyasztás) díját, miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén, egy hónapja pedig a Magyar Év Autója 2022-es díjat hódította el  a Kisautó kategóriában. A rangos elismerések sora most egy újabb trófeával gyarapodott: a Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója.

A Toyota Hilux lett az év pickupja

A Toyota Hilux nyerte el a 2022/2023-as Év Pickupja díjat. A közepes méretű kisteherautóknak járó rangos díj átadására a franciaországi Lyonban, a Solutrans 2021 kiállításon került sor.

Csukott szemmel vezetni?

A vezetéstámogató technológiák és aktív biztonsági rendszerek, valamit a mesterséges intelligencia, a robotika és az ezeken alapuló önvezető autózás egyik vezető fejlesztőjeként ismert Toyota igyekszik rámutatni annak veszélyeire, ha elkalandozik a figyelmünk vezetés közben.

Kiemelt termékek

Toyota Mayer Szalonok

Budakeszi

Pátyi út 40.
+36 (23) 535-600

Új és használt autó értékesítés:
H-P: 8.00 – 18.00
SZ: 9.00 – 13.00

Szerviz:
H-P: 7.00 – 18.00
SZ: 8.00 – 13.00

Webshop:
Email: webshop@mayertoyota.hu
Telefon: + 36 (23) 535-639

Székesfehérvár

Szent Flórián körút 1.
+36 (22) 799-210

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 17:00
 

Pilisvörösvár

Budai út 20.
+36 (26) 530-700

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 17:00
 

Értesüljön a legfrissebb akciókról, hírekről!