Toyota Hírek | Toyota Mayer

Hírek

Egészen egyedit kínál a bZ4X az akkumulátoros elektromos SUV-ok piacán

A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a
tisztán elektromos középkategóriás SUV-k világában. Ez az első modell a Toyota új bZ – Beyond Zero
– akkumulátoros elektromos családjában, amely nem csak a zéró károsanyag-kibocsátást célozza
meg, hanem ezen túlmutatva olyan terepképességeket és innovációkat kínál, amelyek eddig
ismeretlenek voltak a piacon. 

Jöhetnek a mindenszínű autók a Toyotától!

A jövőben bármikor megváltoztathatjuk autónk színét, anélkül, hogy azt át kellene festeni, vagy le kellene fóliázni – legalábbis, ha a Toyota sorozatgyártásig fejleszti most szabadalmaztatott technológiáját.

Kiemelkedően biztonságos az új Toyota C-HR

Elődje sikerét megismételve nem egyszerűen maximális ötcsillagos teljesítményt nyújtott a vadonatúj Toyota C-HR az Euro NCAP biztonsági vizsgálatán: a kompakt szabadidőjármű több vizsgálati kategóriában is a piac legjobb eredményét nyújtotta.

Elektromos autó pályázat 2024

2024. január 5-én a Széchenyi Terv Plusz keretében hazai gazdasági társaságok számára  „Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak” .

Új Toyota C-HR országos premier

Várjuk Önt a Toyota Mayer márkakereskedésekben az új Toyota C-HR országos bemutatójával! Nyílt napok január 22-27. között. Jöjjön el és próbálja ki Ön is!

 

2023 is a Toyota éve volt Magyarországon

Minden idők legsikeresebb évét zárta a Toyota hazánkban 2023-ban: a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű újautópiacon a környezettudatos japán autómárka 17.299 új autó értékesítésével, 13,5%-os piaci részesedéssel őrizte meg piacvezető pozícióját. Történelmet írt hazánkban a gyártó prémium márkája, a Lexus is, amely magyarországi története során most először ért el négyszámjegyű értékesítést: 2023-ban nem kevesebb, mint 1105 új Lexus talált gazdára az országban, amely a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacra vetítve 0,9%-os részesedést jelent. A két márka együtt összesen 18.404 autót értékesített hazánkban 2023-ban, ami a Magyarországon regisztrált autók 14,4%-át teszi ki, azaz tavaly minden hetedik autót a világ legnagyobb autógyártója adta el idehaza.

Sportos akkumulátoros elektromos SUV-ot mutat be hamarosan Európában a Toyota

A Toyota bemutatta az elektromos mobilitás új szimbólumát, az európai piac számára készülő Sport Crossover koncepciót. A lenyűgöző, karakteres formatervezésű jármű sorozatgyártott változata a tervek szerint 2025-ben érkezik, és nem csak a jövőt, de azonnali hatást és stílusforradalmat hoz, kihívva a megszokott sztereotípiákat. A fejlesztést a Toyota és BYD kínai közös vállalata végzi. A modell része a Toyota karbonsemlegességi stratégiájának, melynek keretében 2026-ig hat elektromos modellt terveznek bemutatni Európában. A világ legzöldebb autógyártója ígérete szerint Európában 2035-re kizárólag zéróemissziós járműveket kínáln majd, 2040-re pedig a kontinensen eléri teljes karbonsemlegességet.

Az új Hilux Hybrid 48V változat még magasabb szintre emeli a legyőzhetetlen ikont

Az évente megrendezésre kerülő Kenshiki fórum idén a Toyota rendkívül népszerű Hilux modelljéhez is újdonságokat jelentett be, melyek mind a biztonság, mind a vezetési élmény területén szintet emelnek a korábbi modellekhez képest. A népszerű Hilux modelljükhöz egy új, fejlett 48V-os hibrid rendszerrel ellátott verzió érkezik, mely nemcsak hatékonyabb teljesítményt, de városi és terepes környezetben egyenletesebb működést is ígér a modern technológia segítségével. Az új hibrid változat bevezetése nem vezet kompromisszumokhoz a Hilux eredeti terhelhetőségében és terepképességeiben. A kivételes vontatási kapacitás, a hasznos terhelhetőség és a kimagasló terepjáró képességek továbbra is kiemelkedő maradnak. A Toyota tovább fokozza a Hilux biztonsági szintjét a legújabb Toyota Safety Sense funkciók bevezetésével, amelyek további védelmet nyújtanak az utasoknak és más közlekedőknek.

Cipősdoboz akció

Toyota Mayer szalonokban

2023-ban is csatlakoztunk a cipősdoboz adománygyűjtő mozgalomhoz. Mindhárom telephelyünkön várjuk  az adományokat.

Aki most nyitna autókereskedést, a Toyotával jár a legjobban

2024-ben folytatódhat az autópiac erősödése, és ezzel együtt a piaci szereplők fejlődése, derül ki egy észak-amerikai autókereskedők körében végzett, monstre felmérésből. A kilátások azonban nem minden márka esetében egyformán optimisták: összességében az várhatja a legnagyobb nyugalommal az új évet, aki Toyotát árul.

Három darab készül a világon a limitált szériás Toyota Suprából

Kiadták a Toyota történetének egyik legritkább járművét, a kifejezetten gyűjtői vételre szánt GR Supra GT4 modellt. A kizárólag plazma narancssárga színben kapható versenyautó egy fontos mérföldkőnek állít emléket, így az autó elérhetősége limitált számban, kizárólag három példányban lesz elérhető egy-egy darabban Európában, Észak-Amerikában, és Ázsiában. A modell ára 220.000 Euro, azaz mintegy 84 millió Forint, ám gyűjtői példányról lévén szó vélhetően értéke már az eladás pillanatában nagyobb lesz ennél.

Elképesztő akkumulátoros elektromos jövőautókat villant a Toyota a Japán Mobilitási Kiállításon

A Toyota a jövő új értékeit hozza el az autóiparba: mesterséges intelligenciával és elektrifikációval találkozhatunk az új koncepciómodellek megtekintésekor. A Japán Mobilitási Kiállításon kerül bemutatásra két új modell, az Ft-3e és az Ft-Se fantázianevekre keresztelt prototípusok, melyek életmódpartnerekké is válhatnak a rendkívül reaktív kezelőszerveik és kényelmi funkcióik miatt.

A Toyota ügyfelei a leghűségesebbek

A koronavírus-járvány és az azt követő évek fejleményei nem tettek jót az autóvásárlók márkahűségének. Vannak persze kivételek: a Toyota két alkategóriában is dobogós helyezést ért el, és ezzel megszerezte az abszolút első helyet a tömegpiaci márkák mezőnyében.

Pickuppal bővülhet a Toyota Corolla modellcsalád

Régóta szó van arról, hogy a Hiluxnál kisebb, könnyű platós kisteherjárművet építene a Toyota. Nem hivatalos belső információk szerint az alapokat a Corolla Cross szabadidőjármű adná – beleértve annak full hibrid hajtásláncát is.

Megállíthatatlanul nő a Yaris Cross népszerűsége

A Toyota-csoport mindkét globális márkája sikeres félévet tudhat maga mögött Európában. A Toyota megerősítette pozícióját, mint a piac második legnépszerűbb személyautó-márkája, míg a Lexus impozáns 43 százalékkal növelte eladásait 2022 azonos időszakához képest.

Minden elődjénél biztonságosabb az új Toyota Prius

Különösen szilárd padlólemeze, kiemelkedő kezelhetősége, ergonomikus vezetői környezete, valamint fejlett Toyota T-MATE biztonsági és vezetőtámogató rendszere jóvoltából az ötödik generációs Toyota Prius hatékonyan és magabiztosan gondoskodik utasainak és a közlekedés más résztvevőinek a biztonságáról.

Világrekordot állított fel egy plug-in hibrid Toyota

Közel 2000 kilométert tett meg egy huzamban, tisztán elektromos üzemmódban egy Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. A fantasztikus teljesítményt egy izraeli cég vezeték nélküli töltőtechnológiája tette lehetővé, amely menet közben töltötte az autó akkumulátorát.

Jönnek a 200 kilométeres hatótávolságú plug-in hibridek

Újabb területen emeli minden eddiginél magasabbra a mércét a Toyota: az autógyártó rövid távon gyakorlatilag megháromszorozza hálózatról tölthető hibrid modelleinek elektromos hatótávolságát. Ez az ígéret talán a legfontosabb, de korántsem egyedüli eleme a vállalat most meghirdetett, ambiciózus elektromos jövőképének.

A legeurópaibb Toyota sikertörténete

Nem egészen huszonöt év alatt tízmillió példányban talált gazdára a Toyota Yaris. A ritka teljesítmény apropóján érdemes áttekinteni minden idők egyik legsikeresebb japán kisautójának élettörténetét.

Átlényegülnek a legkeresettebb Toyoták

Belátható időn belül két meghatározó típusát is lecseréli a Toyota. Az új generációs Camry szedán és RAV4 szabadidőjármű várhatóan új generációs hajtástechnológiákat és evolúciós formatervet kap majd, anélkül, hogy szakítana a bevált műszaki alapokkal.

Elektromos teherkerékpárral bővül a Toyota kínálata

Száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával, és akár 100 kilométeren át segíti vezetőjét az a kétkerekű elektromos jármű, amellyel szeptembertől bővíti áruszállító kínálatát a Toyota franciaországi képviselete.

A Toyota készen áll a 45. Dakar-ralira

A 2023-as Dakar-ralira címvédőként tér vissza a Toyota Gazoo Racing. A dél-afrikai bázisú bajnokcsapat három Toyota GR DKR Hilux T1+ versenyautóval áll rajthoz a világ leghírhedtebb terepralijának negyvenötödik kiadásán.

Családbarát szolgáltatóhely lett a Toyota Mayer

1991-ben indult családi vállalkozásként a Toyota Mayer kereskedések története. Így nem kell sokáig magyaráznunk, miért tartjuk fontosnak azt, hogy szalonjainkba belépve mindenki igazán otthon érezze magát! Az évek során szép lassan kialakítottunk egy olyan környezetet, amely a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek kényelmessé és még felejthetetlenebbé teszi az új autó kiválasztásának izgalmas pillanatait vagy megkönnyíti a várakozás perceit. Nagy örömünkre szolgál, hogy családbarát törekvéseinket most hivatalosan is elismerték a Családbarát Szolgáltatóhely tanúsítvánnyal!

Felfoghatatlanul takarékos lesz az új Prius

A Toyota még az év vége előtt bemutatja a Prius új generációját. A műfajteremtő hibrid ötödik kiadása folytatja elődei hagyományát, és minden eddiginél kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást hozhat – olyan alacsonyat, amivel egy csapásra ismét az érdeklődés középpontjába emelkedhet.

A Toyota szuperhibridje az év egyik legjobb motorja

Kihirdették az autóipar egyik legrangosabb szakmai elismerésének idei nyerteseit. A Ward’s Auto szerkesztői idén a Toyota új generációs, turbómotoros öntöltő hibrid egységét is beválogatták az év tíz legjobb hajtáslánca közé.

Toyota full hibrid: az alábecsült zseni

Amikor a Toyota 1997-ben bemutatta az első generációs Priust, valójában nem csak egy innovatív, különösen takarékos hajtásláncot hozott világra, hanem megteremtette mindazoknak az elveknek és technológiáknak az alapjait, amelyek nélkül ma nem létezne modern elektromos mobilitás.

 

Villamosítás: mindenkinek a legjobbat

A Toyota villamosítási törekvései kapcsán újra és újra felmerül a kritika: miért nem kötelezi el végre magát egyetlen optimális technológia mellett a világ legnagyobb autógyártója, és miért késlekedett sokáig a tisztán elektromos járművek bevezetésével? A vállalat Beyond Zero programját bemutató cikksorozatunk második részében ezeket az ellentmondásos kérdéseket járjuk körül, és ehhez kapcsolódóan áttekintjük a japán márka különböző villamosított járműtechnológiáinak fejlődését.

Űrtechnológiával vigyáz legkisebb utasaira a Toyota

Az utóbbi években központi kérdéssé vált az autóiparban a járművekben utazó, magatehetetlen kisgyermekek hőguta elleni védelme. A Toyota minden eddiginél kifinomultabb megoldással biztosítaná, hogy a család legkisebb tagjai véletlenül se maradjanak bent a parkoló autóban.

Megújul a Toyota Corolla

A látvány helyett a lényegre koncentrált a Toyota a tizenkettedik generációs Corolla aktuális modellfrissítése során. Az esztétikai változások nem feltűnőek, a hibrid hajtásláncot, a digitális tartalmakat és a biztonságot érintő fejlesztések annál inkább.

Szabadalmaztathatja a Toyota az ebsétáltató robotot, amely a kutyagumit is fel tudja szedni

A legjobb, hogy a háziállat mancsérzékelők segítségével maga is vezetheti a járművét. Szép időben kutyát sétáltatni kellemes elfoglaltság, de ha esik az eső vagy hideg van, akkor sok, lakásban élő gazdi kényelmetlenségnek éli meg az állattartással járó kötelezettséget. A Toyota új szabadalma, egy robotplatform erre jelenthet megoldást, ugyanis az eszköz képes önállóan kivinni a kedvencet a szabadba.

A Toyota lesz a Giro d’Italia magyarországi szakaszának hivatalos mobilitási partnere

2022. május 6-án Budapestről rajtol a 105. Giro d’Italia, három magyarországi szakasszal: a világ legjobb kerékpárosai három napon át Magyarországon versenyeznek majd, így Budapest világörökségi helyszínei épp úgy a sportvilág érdeklődésének fókuszában lévő esemény hátteréül szolgálnak majd, mint a Visegrádi-hegység lankái, vagy épp a Balaton-felvidék. A Grande Partenza, azaz ’Nagy Rajt” nevet viselő magyarországi esemény mobilitási partnere a Toyota lesz, a japán autógyártó ugyanis hosszú évek óta a Giro d’Italia egyik főtámogatója.

A Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a siker a 2021-es Év Autója díjas Yaris padlólemezére épülő vadonatúj Yaris Cross DNS-ében van. A Toyota vadonatúj slágervárományos crossovere januárban elhozta a mértékadó brit What Car? magazin 2022-es True MPG (Valódi fogyasztás) díját, miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén, egy hónapja pedig a Magyar Év Autója 2022-es díjat hódította el  a Kisautó kategóriában. A rangos elismerések sora most egy újabb trófeával gyarapodott: a Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója.

A Toyota Hilux lett az év pickupja

A Toyota Hilux nyerte el a 2022/2023-as Év Pickupja díjat. A közepes méretű kisteherautóknak járó rangos díj átadására a franciaországi Lyonban, a Solutrans 2021 kiállításon került sor.

Csukott szemmel vezetni?

A vezetéstámogató technológiák és aktív biztonsági rendszerek, valamit a mesterséges intelligencia, a robotika és az ezeken alapuló önvezető autózás egyik vezető fejlesztőjeként ismert Toyota igyekszik rámutatni annak veszélyeire, ha elkalandozik a figyelmünk vezetés közben.

Kiemelt termékek

Toyota Mayer Szalonok

Budakeszi

Pátyi út 40.

Új és használt autó értékesítés:
H-P: 8.00 – 18.00
SZ: 9.00 – 13.00
+36 (23) 535-615

Szerviz:
H-P: 7.00 – 18.00
SZ: 8.00 – 13.00
+36 (23) 535-600

Webshop:
Email: webshop@mayertoyota.hu
+ 36 (23) 535-639

Székesfehérvár

Szent Flórián körút 1.

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 17:00
+36 (22) 799-210

Pilisvörösvár

Budai út 20.

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 17:00
Sz: 9.00-13.00
+36 (26) 530-700

Értesüljön a legfrissebb akciókról, hírekről!