Letarolhatja a közepes méretű elektromos SUV-ok piacát a Toyota vadonatúj modellje - Toyota Mayer
Kezdőlap » Kapcsolat » Hírek » Letarolhatja a közepes méretű elektromos SUV-ok piacát a Toyota vadonatúj modellje

Letarolhatja a közepes méretű elektromos SUV-ok piacát a Toyota vadonatúj modellje

Lenyűgöző, futurisztikus dizájnnal, és high tech megoldásokkal érkezik a kompakt méretű SUV-ok piacára jövőre a Toyota vadonatúj akkumulátoros elektromos modellje. Az egyelőre még csupán tanulmányautóként megmutatott bZ Compact SUV Concept olyan méretkategóriában gazdagítja a Toyota SUV kínálatát, ahol a márka már most is két elképesztően erős modellel van jelen: a világ első ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával érkező Corolla Cross-szal, és a jövőre vadonatúj generációval jelentkező, és elsőízben plug-in hibrid elektromos meghajtással is rendelhető C-HR-rel. Ez a méretosztály az akkumulátoros elektromos kivitelű modellek kedvenc terepe is, ezeknek jelent majd komoly kihívót a Toyota Európai Formatervezési Központjában megszületett formabontó újdonság, amely alacsony környezeti hatású, fenntartható anyagokkal párosítva fejezi ki a letisztultság/vitalitás formai megközelítést. A modern utasteret a beépített személyi asszisztens hangsúlyozza, a koncepció pedig bepillantást enged a Toyota bZ modellcsaládjának jövőjébe is, a japán autógyártó ugyanis a már rendelhető nagyméretű, a 2023-as ’Év Autója’ cím döntősei közé is bekerült SUV bZ4X-el és a most bemutatott koncepció sorozatgyártásra érett változatával együtt nem kevesebb, mint hat akkumulátoros elektromos bZ modell bemutatását tervezi Európában 2026-ig.

 

Az új Toyota bZ Compact SUV Concept Belgiumban, Brüsszelben debütált az európai közönség előtt, bepillantást engedve a jövőbe, és kiterjesztve a vállalat jövőképét a „bZ” (Beyond Zero) modellcsalád szárnyai alatt. Az új koncepció a C-SUV szegmensbe, Európa legnépesebb kategóriájába pozícionálja magát. Az új, akkumulátoros elektromos bZ Compact SUV Concept a C-HR és a Corolla Cross mellett a Toyota többtechnológiás megközelítését szemlélteti, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csökkentsék széndioxid-kibocsátásukat, kielégíti a változatos igényeket, és a kibővített termékkínálat révén biztosítja a fenntarthatóságot.

Az akkumulátoros elektromos (BEV) Toyota bZ Compact SUV Conceptet az Európában, Franciaországban található Toyota Európai Formatervezési Központ (ED2) tervezte a letisztultság/vitalitás formai megközelítést alkalmazva. Ez a filozófia a jármű kettősségét emeli ki, amely egyszerre testesíti meg a BEV modellektől elvárható minimalista dizájnt és a jövő vitalitását. A koncepció egy zéró károsanyag-kibocsátású, alacsony környezeti hatású, fenntartható anyagokat használó jármű, amely dinamikus teljesítményt, modern technológiákat és stílusos megjelenést kapott.

A koncepció aerodinamikus formája felerősíti futurisztikus megjelenését, amely magába foglalja a sarkokba tolt kerekeket, ezzel erősítve az agresszív kiállást – így még álló helyzetben is úgy tűnik, mintha mozogna az autó. A rövid túlnyúlások és a repülőgépek szárnyairól ismerős szögek első ránézésre egyértelművé teszik a fejlett technológiák jelenlétét, míg az alacsony légellenállást elősegítő, szűkülő utastérkialakítás a mozgás hatását kelti. A hangsúlyos élekkel rendelkező stílus az utastérre is kiterjed, amely a prémium kivitelezéssel együtt jellegzetes megjelenést eredményez. Említésre méltó, hogy a tervezőcsapat több környezetbarát megoldást is alkalmazott – például a növényi alapú és újrahasznosított anyagokból készült üléseket –, amelyek követik a Beyond Zero filozófiát. Az autóba épített személyi asszisztens összeköti a vezetőt és az utasokat a járművel az utastér egészében jelen lévő hang- és vizuális jelzések segítségével, reagálva az első vagy hátsó utasok kéréseire vagy parancsaira.

A Beyond Zero üzenetével a Toyota olyan jövőt képzel el, amelyben a karbonsemlegességet a fejlett, alternatív üzemanyaggal és zéró károsanyag-kibocsátású hajtáslánc-technológiával rendelkező termékportfólió gyakorlati bevezetésével érik el. Európában a Toyota 2026-ig hat bZ (Beyond Zero) modell bevezetését tervezi. Az elektrifikált termékek változatos portfóliója segíti a Toyotát a globálisan 2050-re kitűzött célja, a karbonsemlegesség elérése felé vezető úton.

 

A Toyota bZ Compact SUV Concept méretei (a 2022-es Kenshiki Fórumon kiállított modell)

Hosszúság

4.538 mm

Magasság

1.560 mm

Szélesség

1.888 mm (külső tükrök nélkül)

Keréktárcsák

21”

 

 

Kiemelt termékek

Toyota Mayer Szalonok

Budakeszi

Pátyi út 40.

Új és használt autó értékesítés:
H-P: 8.00 – 18.00
SZ: 9.00 – 13.00
+36 (23) 535-615

Szerviz:
H-P: 7.00 – 18.00
SZ: 8.00 – 13.00
+36 (23) 535-600

Webshop:
Email: webshop@mayertoyota.hu
Telefon: + 36 (23) 535-639

Székesfehérvár

Szent Flórián körút 1.

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 17:00
+36 (22) 799-210

Pilisvörösvár

Budai út 20.

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 17:00
+36 (26) 530-700

Értesüljön a legfrissebb akciókról, hírekről!